Fortums varumärke skamfilat?

1.     att Fortum inser värdet av att bevara sitt eget kulturarv/varumärke genom att ta tillvara verksamhetens goodwill och de utvecklingsmöjligheter som kännetecknar Gamla Kraftstationen,

 

Årtalet 1913 är inbyggt i väggen i den stolta jugendbyggnaden intill forsen i Deje. Då byggdes kraftverket för att förse industrin med omnejd med el. Kraftverket blev en viktig symbol för en pålitlig och framgångsrik arbetsgivare och ansvarsfullt företag. Nya moderna byggnader kom och lämnade den gamla delen tom.

Utifrån en överenskommelse mellan Forshaga kommun och Fortum har föreningen Ulleruds teateraktörer byggt upp en gedigen kulturell verksamhet i området med den gamla kraftstationsbyggnaden i centrum. Genom hårt arbete från dessa eldsjälar har verksamheten blivit en vida känd turistattraktion.

Det historiska kulturarvet sprids numera brett av den ökande skara av besökare till utställningar, konserter och evenemang i Gamla Kraftstationen. Många turistgrupper lyssnar på de guidade turerna. I detta sammanhang finns ju Fortum med som en viktig historisk spelare.

Ett misslyckande skulle ställa Fortum vid skampålen i många år framöver. 

Gamla Kraftstationen framfört en rad utvecklingsmöjligheter som borde intressera framförallt Fortum, bland annat att parkeringen är lämplig för laddningsstolpar för elbilar.